Kunt u beter voor een koelkast of een koel/vries combinatie kiezen?

Bij Van Galen Keukens maken we niet alleen keukens op maat. Wij verzorgen tevens uw keukenapparatuur. Wanneer u uw keuken vernieuwt of een totaal nieuwe keuken laat plaatsen, kunnen koelapparaten uiteraard niet ontbreken. Maar wat is nu het verschil tussen een koelkast en een koel/vries combinatie? En wat is het voordeligst

De functies van een koelkast

De koelkast zorgt ervoor dat uw voedsel koel bewaard wordt, opdat uw voedsel langer vers blijft. Dit wordt bewerkstelligd door de afvoer van warmte, die in het voedsel aanwezig is. Tegenwoordig heeft een koelkast nog meer functies. Heeft u een slimme koelkast, dan kunt u via een actieve internetverbinding uw koelkast foto’s laten maken van het nog aanwezige voedsel zodat u niets teveel koopt in de supermarkt. Ook hebben veel koelkasten een snelvriesfunctie.

De voordelen van een inbouw koelkast

Een inbouw koelkast wordt in uw keukenontwerp verwerkt, waardoor deze niet opvalt. De koelkast zit als het ware verstopt tussen de andere keukenkasten, omdat uw koelkast dezelfde front heeft. Dit leidt tot een rustig ogende en strakke keuken. Ook qua plaatsing heeft u genoeg opties. U kunt hem boven of onderin een kast laten plaatsen. U kunt ook kiezen voor vlakbouw, waarbij uw koelkast een grote kast als het ware vormt.

Wat is een koel/vries combinatie?

Een koel/vries combinatie bestaat uit een koelkast met een vier sterren vriesgedeelte in de koelkast verwerkt. Hierbij zit het koelgedeelte boven en het vriesgedeelte beneden. De beide gedeelten zijn middels aparte deuren te openen. Dit heet het upside down model. Bij oudere koel/vries combinaties zit de vriezer juist bovenin de koelkast. In dat geval spreekt u over een dubbeldeurs koelkast. Koel/vries combinaties kunnen een of twee thermostaten hebben. Bij twee thermostaten kunt u het vriesgedeelte los instellen van het koelgedeelte en kunt u dit gedeelte apart aan- of uitzetten.

De voordelen van een inbouw koel/vries combinatie

Het grootste voordeel van een koel/vries combinatie is in principe dat u maar een apparaat hoeft aan te schaffen. Tegenwoordig hebben de meeste koel/vries combinaties van bekende merken een Energielabel A of hoger, wat het energiezuinige apparaten maakt. Een tweede voordeel is dat u slechts ruimte in uw keuken hoeft te maken voor een apparaat, terwijl u tegelijkertijd evenveel eten kunt conserveren, want een koel/vries combinatie hoeft niet noodzakelijk minder opslagruimte te hebben dan een vrijstaande koelkast en diepvriezer.

Tips bij het aanschaffen van een koelkast of koel/vries combinatie

Van Galen Keukens biedt u hoofdzakelijk inbouwapparatuur aan. Ofschoon er, zoals boven beschreven, een aantal voordelen verbonden zijn met de aanschaf van inbouwapparatuur, is helaas het assortiment koelkasten waaruit u kunt kiezen een stuk kleiner dan vrijstaande koelkasten. Kies bij de aankoop voor een koelkast, die past in de nis waarin u deze geïntegreerd wil hebben. Kiest u voor een koel/vries combinatie is 178 centimeter een geschikte hoogte. Een inbouw koelkast moet genoeg ruimte hebben om te kunnen ventileren, dus neem de afmetingen niet te nauw.

Vakkundige aansluiting

Het is vaak een nauwgezet werk om een koelkast te integreren in uw keukenontwerp. Het apparaat moet precies passen en samensmelten met de keukenkasten. Het monteren van het keukenpaneel op uw koelkast moet nauwkeurig gedaan worden. Koop daarom een inbouwkoelkast bij Van Galen Keukens en vermijd deze kopzorgen. Onze specialisten laten uw inbouw apparatuur naadloos overgaan in uw keukenontwerp en klaren de klus in een mum van tijd.

De uitblinkers van inbouw koelkasten

Op alle onderdelen scoren Siemens inbouw koelkasten goed. Ze zijn meermaals als beste naar voren gekomen. Ook de koelkasten van Liebherr komen vaak goed uit testen naar voren. Andere goede merken van inbouw koelkasten zijn: ATAG, Smeg, Neff en Küppersbusch.

De beste koel/vries combinaties

De winnaar van de beste inbouw koelvriezer volgens de Consumentenbond was Siemens. De koel/vries combinaties van Siemens kunt u naadloos integreren in uw keuken en heeft genoeg opslagruimte voor drie á vier persoonshuishoudens. Bosch kwam ook goed uit de verf, maar is een stuk duurder dan Siemens. Andere uitstekende merken koelvriezers zijn: Miele, Liebherr, ATAG, Smeg en Neff.


Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Inspiratie op doen? Bekijk onze andere artikelen

Neem vrijblijvend contact met ons op

van galen keukens teamfoto

Wij besteden veel tijd, aandacht en energie aan ons advies, ontwerp en realisatie. Om u op de best mogelijke manier te adviseren werken wij bij voorkeur op afspraak. Uiteraard kunt u op onze openingstijden geheel vrijblijvend een kijkje nemen in onze showroom.

Wij scoren een 4.9 uit 31 Google reviews
4.9/5
Google Reviews: 4.9
4.9/5