‘Een jaren ’30-woning in een modern, nieuw jasje’

Je huis heeft meer potentie dan je misschien denkt

In januari 2020 kochten Robin (32) en Lieke (31) een kleine jaren ’30-woning in één van de oudste wijken van Hattem. De woning was toe aan een opknapbeurt en ook de ruimtes konden efficiënter worden ingedeeld. Samen met Robert van Galen en Jaap Noordman van Noordman Wonen onderzochten ze de mogelijkheden. En het resultaat is verbluffend!

Verbouwen van jaren ’30 woning

‘Toen wij deze woning kochten vielen we voor de charme en de jaren ’30-stijl. Ook het feit dat het een hoekwoning is in bosrijkgebied met een leuke tuin sprak ons erg aan’, vertelt Lieke. ‘Wel was de woning aan de kleine kant en erg hokkerig ingedeeld. Dat was niet praktisch’. Daarom besloten Robin en Lieke het huis flink te verbouwen. Met als resultaat niet alleen meer woonoppervlak, maar ook een gemoderniseerd, verduurzaamd én naar eigen smaak ingericht huis.

Op zoek naar expertise

‘We hebben ook wel gekeken naar andere woningen. Maar waarom weggaan als je het in principe fijn hebt op de plek waar je zit? Deze woning heeft voor ons een fantastische ligging: een groenrijke omgeving met aan de achterzijde een vrije uitkijk. We besloten daarom om expertise binnen te halen. Zo kon er worden meegedacht kon in onze wensen. En hebben we ons laten verrassen met creativiteit’, zegt Robin. Die deskundigheid vonden Robin en Lieke bij Robert van Galen en Jaap Noordman.

Eigen trend creëren

‘In eerste instantie hebben we met een binnenhuisarchitect gekeken naar de mogelijkheden. Maar daar hangt ook een flink prijskaartje aan. Robert gaf aan mee te willen en kunnen denken over de inrichting van de woonkamer. Dat was heel erg fijn! We houden wel van een strak interieur, maar wilden de charme van de oude woning behouden. Het leuke is dat Robert niet alleen denkt in de huidige trend. Hij denkt juist mee over welke stijlcombinaties bij onze smaak passen en creëert daarmee een eigen trend’.

Donkergroene keuken

Robin en Lieke zijn al snel verliefd op een donkergroene keuken met een zwart granieten werkblad en robuuste stenen gootsteen. De keuken vormde de basis voor de benedenverdieping. Daarbij ontwierp Robert een aantal hoge (glazen) kasten en een televisiemeubel die perfect aansloten bij de stijl van de keuken. Zo werd het interieur één geheel.

Vloeren en behang van Noordman Wonen

‘Vervolgens zijn we bij Jaap Noordman geweest voor de vloeren en het behang. Voor beneden zochten we een houtlook pvc-vloer. Jaap nam uitgebreid de tijd voor ons en heeft goed geadviseerd in de kleur in combinatie met de houtkleur van onze keuken. Ook zorgt de lange plank optisch voor een grotere ruimte. Wij wilden in ieder geval wegblijven van een visgraatvloer.’

Niet alleen op de begane grond werd flink verbouwd. Ook de eerste verdieping en de zolder zijn drastisch aangepakt met de plaatsing van twee nieuwe dakkapellen, een toilet en een vaste trap naar zolder. Ook hier verzorgde Noordman de vloeraankleding. Met een frisse, betonlook vinyl aankleding die werd afgestemd op de raamdecoratie. ‘Nooit gedacht dat we voor vinyl zouden kiezen, maar we zijn ontzettend blij met het resultaat!’.

De woonkamer kreeg een oranje/koperkleurig behang met print. ‘Het mocht wel een beetje spannend. Geen dertien in een dozijn. We zijn dol op het resultaat. Het ligt er maar net aan vanuit welke hoek je het behang bekijkt. Er zitten meerdere kleuren en een kleine glinstering in. Over de combinatie van de groene keuken met het behang krijgen we veel complimenten!’

Praktische tips

Maar met alleen een mooie keuken en vloeren ben je er nog niet. Er moet ook nagedacht worden over een lichtplan, meubelen en aankleding. Ook hierin gaven Robert en Jaap praktische tips. ‘Het was superfijn dat er zo goed is meegedacht over praktische zaken als loop- en draairichtingen van deuren en kastjes. Maar ook over de lichtpunten op de benedenverdieping. We hadden zelf echt geen idee. En Robert en Jaap dachten heel goed met ons mee. Zonder onze persoonlijke smaak uit het oog te verliezen. We zijn extra blij met de (glazen) kasten en wijnkoeler in het midden van de keuken. Er is een mooie strakke lijst omheen gestukt zodat er toch een natuurlijke afscheiding is tussen het keukengedeelte en het loungegedeelte’.

Laat je adviseren door specialisten

Eind goed, al goed dus voor Robin en Lieke. Wat zouden zij nou als advies mee willen geven aan de lezers die zelf niet helemaal tevreden zijn over hun huidige woning? ‘Kijk vooral goed naar de potentie van je huidige woning! Zeker als je er met plezier woont. Laat je adviseren door specialisten, want zij kunnen je enorm verrassen. En waarom zou je weggaan op een plek waar je het fijn hebt? In plaats van verhuizen, kun je ook verbouwen. Het gras is niet altijd groener bij de buren. Dus: trek te stoute schoenen aan en laat je verrassen!’.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wilt u net als Robin en Lieke een uitstekend advies bij uw nieuwe keuken? Van Galen denkt graag mee over een plan voor jouw droomkeuken. Bel 038-4578524 en maak een afspraak met een van de adviseurs bij Van Galen.

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Inspiratie op doen? Bekijk onze andere artikelen

Neem vrijblijvend contact met ons op

van galen keukens teamfoto

Wij besteden veel tijd, aandacht en energie aan ons advies, ontwerp en realisatie. Om u op de best mogelijke manier te adviseren werken wij bij voorkeur op afspraak. Uiteraard kunt u op onze openingstijden geheel vrijblijvend een kijkje nemen in onze showroom.

Wij scoren een 4.9 uit 31 Google reviews
4.9/5
Google Reviews: 4.9
4.9/5