Keukentrends 2024: inspiratie voor jouw droomkeuken 

Wil je graag een nieuwe keuken en kun je wel wat inspiratie gebruiken? De keukenwereld ontwikkelt zich in rap tempo. Sommige materialen en stijlen blijven populair, maar elk jaar komen er ook veel nieuwe trends en innovaties. We gaan in dit artikel in op 3 keukentrends voor 2024: slimme apparatuur, een mix van materialen en de open-boek-techniek. 

#1 Slimme apparatuur

Keukenapparatuur wordt steeds slimmer en de innovaties volgen elkaar razendsnel op. Aan de ene kant zijn ze gericht op het besparen van energie en aan de andere kant op het vergroten van het comfort voor de gebruiker. Denk aan het regelen van de stand van de oven, de temperatuur van de wijnkoeling en eenvoudige bediening van je afzuigkap met je telefoon. 

Een mooie innovatie is ook de nieuwe designverlichting van Novy waarmee je met 1 handgebaar het licht aan- of uitschakelt. Zelfs de lichtsterkte en kleur bedien je – letterlijk – in een handomdraai. 

En wat te denken van de nieuwe slimme vaatwasser van Siemens? Dankzij de communicatie van intelligente sensoren, zoals de temperatuursensor en aquaSensor, regelen deze vaatwassers het volledige was- en droogproces automatisch. Op deze manier kunnen waterverbruik, watertemperatuur en droogtijd automatisch worden aangepast. Zo heb je een schitterende vaat na elke wasbeurt! 

#2 Mix van materialen 

In 2024 zie je dat meer verschillende materialen bij elkaar worden gebracht in keukenontwerpen. Tegenstellingen tussen warme en koele materialen voegen iets eigens toe aan de keukendesigns. 

Combineer bijvoorbeeld donkere houttinten met metaalaccenten in goud, koper of messing. Of ga voor een stenen blad met betonlook of vloer en mix dat met zachtere materialen zoals hout. Zo creëer je een unieke sfeer. 

 #3 Open boek 

Op zoek naar een luxe natuursteenlook? Dan is de open-boek-techniek wat voor jou. Dit is één van de meest bijzondere manieren van het verwerken van natuursteen. Een trend die zich voortzet in 2024. 

We leggen 2 of meer vrijwel identieke platen steen naast elkaar. Deze spiegelen we, waardoor de gelijke zijden tegen elkaar komen. Daardoor lopen de aders perfect in elkaar door. Daarom is ook niet elk stuk steen geschikt hiervoor. Het resultaat: een bijzonder exclusieve uitstraling. In dit artikel lees je meer over de open-boek-techniek. 

Keukeninspiratie op doen? 

Wij denken graag mee over een plan voor jouw droomkeuken of badkamer. Bel 038-4578524 en maak een afspraak met een van de adviseurs bij Van Galen Keuken & Bad. 

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Inspiratie op doen? Bekijk onze andere artikelen

Neem vrijblijvend contact met ons op

van galen keukens teamfoto

Wij besteden veel tijd, aandacht en energie aan ons advies, ontwerp en realisatie. Om u op de best mogelijke manier te adviseren werken wij bij voorkeur op afspraak. Uiteraard kunt u op onze openingstijden geheel vrijblijvend een kijkje nemen in onze showroom.

Wij scoren een 4.9 uit 31 Google reviews
4.9/5
Google Reviews: 4.9
4.9/5