Ga voor een luxe natuursteenlook in de keuken of badkamer met ‘open boek’

Natuursteen in open boek is een van de meest bijzondere manieren van het verwerken van natuursteen. De afgelopen jaren is het gebruik van natuursteen zoals marmer een enorme trend. ‘Met de open-boek-techniek maken we gebruik van het prachtige lijnenspel in deze stenen’, vertelt Robert van Galen van Van Galen Keuken & Bad. ‘Ben je op zoek naar een luxe én originele natuursteenlook voor in je keuken of badkamer? Dan is de open-boek-techniek misschien wel iets voor jou.’

Wat is natuursteen in open boek?

‘Bij deze techniek leggen we 2 of meer vrijwel identieke platen steen naast elkaar’, legt Robert uit. ‘We spiegelen de stenen waardoor de gelijke zijden tegen elkaar komen. Het is hierbij belangrijk dat de aders perfect in elkaar doorlopen. Daarom is ook niet elk stuk steen geschikt hiervoor. We gebruiken alleen mooi geaderde bladen.

Geef een unieke look aan jouw keuken

Met een blad of achterwand in open boek heb je een echte blikvanger in je keuken of badkamer. Robert: ‘Wij zien het als kunst gemaakt door de natuur. Ieder blad is uniek. Wij zoeken de natuursteen zorgvuldig uit bij onze leverancier in Italië. Het is altijd weer een verrassing om te zien hoe mooi het uitpakt. De techniek past bij verschillende woonstijlen, dus zowel in een klassiek als in een ultramodern interieur.’

Eeuwenoude techniek

Het leggen van natuursteen in open boek is een trend van de laatste jaren, maar de techniek bestaat al eeuwen. Het is van oudsher een Italiaanse ambacht. Dat zie je dan ook terug in veel oude panden in Italië, maar bijvoorbeeld ook in Amsterdamse grachtenpanden. Deze trend is dus een klassieker in een modern jasje.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Van Galen is gespecialiseerd in het leggen van natuursteen in open boek en denkt graag mee over een plan voor jouw droomkeuken of badkamer. Bel 038-4578524 en maak een afspraak met een van de adviseurs bij Van Galen.

Dit artikel van Van Galen Keuken & Bad verscheen eerder op HOOG.design.

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Inspiratie op doen? Bekijk onze andere artikelen

Neem vrijblijvend contact met ons op

van galen keukens teamfoto

Wij besteden veel tijd, aandacht en energie aan ons advies, ontwerp en realisatie. Om u op de best mogelijke manier te adviseren werken wij bij voorkeur op afspraak. Uiteraard kunt u op onze openingstijden geheel vrijblijvend een kijkje nemen in onze showroom.

Wij scoren een 4.9 uit 31 Google reviews
4.9/5
Google Reviews: 4.9
4.9/5