Alles over de Bora kookplaat

Alles over de Bora kookplaat

U droomt al een tijdje van een kookeiland in uw keuken, maar u wilt u geen lelijke afzuigkap in het midden van uw keuken. Gelukkig is de afzuigkap in de moderne keuken echt verleden tijd. Een alternatief voor de afzuigkap is bijvoorbeeld de Bora kookplaat. De kookplaat heeft een compact design en in het midden zit kookveldafzuiging. U hoeft dus geen afzuigkap meer op te hangen. Tijdens het koken worden de dampen direct naast uw pannen afgezogen via kookveldafzuiging.

Uiterst stil luchtjes afvoeren

Een nadeel bij een afzuigkap is dat u soms geen gesprek meer kan voeren als deze aanstaat. De motor en het afzuigen van de dampen maakt veel herrie. Gelukkig vormen ze nu geen afleiding meer tijdens het koken. De Bora kookplaat heeft een hele stille motor. Er is ook spraken van optimale luchtgeleiding, doordat deze direct naast de pannen zit. Hierdoor kunnen luchtjes zonder herrie afgevoerd worden. 

Compacte afmeting waardoor u ruimte overhoudt

De Bora kookplaat heeft een toestelhoogte van slechts 200 mm. Dit is inclusief de geïntegreerde recirculatiefilter. Het grote voordeel is dat er hierdoor extra opbergruimte in het kastje eronder overblijft. We kunnen bijvoorbeeld lades van 60 cm diep onder de kookplaat aangebracht worden. Bij de meeste gewone kookplaten is dit niet eens mogelijk.

Extra groot kookoppervlakte voor uw pannen

Een Bora kookplaat klinkt ideaal, maar dit mag niet ten kosten gaan van uw kookoppervlakte. De afzuiging in de kookplaat is daarom centraal in het midden aangebracht. U heeft dankzij de centrale afzuiging de ruimte om vier pannen tegelijk op het vuur te zetten. Als u vier pannen tegelijk op het vuur zet mogen deze een doorsnede van 24 cm hebben.

Bora kookplaat is eenvoudig te reinigen

Na het koken is hygiëne belangrijk. Gelukkig kan u de onderdelen van de kookplaat in de vaatwasser reinigen. Het gaat hierbij om de onderdelen die in contact komen met de kookdampen. U bent zo niet uren bezig om de afzuiging schoon te krijgen. Het schoonmaken van de afzuiging is misschien zelfs wel minder werk dan een rvs-afzuigkap.

Automatische regeling van de afzuiging

Tijdens het koken regelt de Bora kookplaat de afzuiging automatisch. Continu past de afzuiging zich aan. U hoeft dus niet manueel uw afzuiging aan te zetten. Het enige wat u hoeft te doen is concentreren op het bereiden van de maaltijd. De afzuigprestaties worden namelijk automatisch geregeld.

Eten warmhouden met de Bora kookplaat

U kan tevens eten warmhouden met de Bora kookplaat. De kookplaat heeft een speciale warmhoudfunctie. Handig als bijvoorbeeld een aantal ingrediënten klaar zijn, maar de rest helaas nog niet. De kookplaat zorgt ervoor dat het eten perfect op temperatuur blijft.

Kom de Bora kookplaat in onze showroom bekijken Bent u benieuwd hoe de Bora kookplaat in het echt functioneert? Kom langs in onze showroom in Zwolle en bewonder de kookplaat in het echt.

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Inspiratie op doen? Bekijk onze andere artikelen

Neem vrijblijvend contact met ons op

van galen keukens teamfoto

Wij besteden veel tijd, aandacht en energie aan ons advies, ontwerp en realisatie. Om u op de best mogelijke manier te adviseren werken wij bij voorkeur op afspraak. Uiteraard kunt u op onze openingstijden geheel vrijblijvend een kijkje nemen in onze showroom.

Wij scoren een 4.9 uit 31 Google reviews
4.9/5
Google Reviews: 4.9
4.9/5